Det finns så många saker du behöver hantera som företagare att det alltid verkar vara något som släpar efter. Det är helt enkelt svårt att hinna med allt som behöver göras. Det vi ofta prioriterar först är så klart direkta leveranser till kunder. Det är ju vad vi lever på.  

Men allt som har med kunderna att göra är bara en del av företagandet. Andra delar är till exempel bokföring eller utvecklingsaktiviteter. Det kan vara att ta fram en ny hemsida eller att fixa ett bokningssystem så att kunderna kan boka och betala online. Ibland handlar det om marknadsföring – att orka vara aktiv i sociala medier så att fler kan hitta oss.

Du har säkert märkt att det finns mängder av information om hur du gör både det ena och det andra om du googlar eller söker på Youtube. Det råder ingen brist på artiklar och videos. Vad det däremot är brist på är vår egen ork och förmåga att fokusera.  

När många aktiviteter pockar på är det minst sagt svårt att sätta sig och kolla in en youtube-video om hur du skapar en säljande profil på ditt Instagramkonto. Eller hur du egentligen kan använda LinkedIn i din marknadsföring. Om du vill bli av med någon av de här dåliga samvetena så rekommenderar jag att du tar hjälp. Ibland är det just en bokad tid eller att vara en del av ett sammanhang som hjälper oss att hålla i och få det gjort.  

Hos oss på Affärskompetens kan du få kostnadsfritt stöd i utvecklingen av ditt företag. 

Vill du få koll på vad som är mest prioriterat för dig just nu?
Då kan du få din egen rådgivare – en kortare utvecklingsinsats där du får hjälp både i grupp och individuellt. En riktigt bra möjlighet att få en kompetent person att diskutera ditt företags behov med. Den här satsningen är möjlig genom ett uppdrag vi fått från Tillväxtverket som medfinansieras av Europeiska unionen.
 

Eller så kan du gå korta och konkreta kurser inom ämnen som är relevanta för alla företagare oavsett bransch, som till exempel ekonomi, försäljning, ledarskap eller Microsoft 365. Du får tillgång till ett helt smörgåsbord av kurser när du går med i projektet Perfekt som är kostnadsfritt tack vare medfinansiering från Europeiska socialfonden.  

Läs om din egen rådgivare här
Läs mer om korta och konkreta kurser här

Vi har hjälpt över tusen företag att bli tryggare företagsledare. Låt oss hjälpa dig också.  

    

   Linnea Gibbs, Affärskompetens
   linnea.gibbs@affarskompetens.se

    

   Vill du ta ett grepp om hur du kan jobba smartare och mer effektivt? 

   Vi hjälper dig att hitta vart i ditt företag du kan göra förändringar för att spara tid.