Så har vi kommit till slutet av det här året. Hur har ditt företagarår varit 2023? Gick det som du önskade eller är du långt ifrån ditt önskade resultat?

Innan det är dags att bocka av det här året och blicka framåt så är det på sin plats med en utvärdering. För det finns många insikter att hämta om vi tar oss tid att stanna upp och reflektera. Här är några hjälpsamma frågor att fundera över. Skriv gärna ner dina svar, det skapar så mycket större klarhet än när vi har allt i våra huvuden.

  1. Om du skulle beskriva ditt år – vad utmärker det?
  2. Vad har fungerat bra? Du kan tänka utifrån vad som gått bra inom olika områden t ex din arbetssituation vad har varit bra med den? Dina leveranser – vad fungerade bra? Marknadsföringen och försäljningen – när gick den som bäst och vad gjorde du då? Något annat område som är viktigt?
  3. Vad har fungerat dåligt? Kring din arbetssituation, leveranserna till kunderna, marknadsföring eller försäljning? Eller något annat som gick dåligt?
  4. Vad ska du göra mer av kommande år?
  5. Vad ska sluta göra?
  6. Vad har du lärt dig? Var generös här och tänk både stort och smått. Du är den viktigaste resursen i ditt företag. Det du lär dig är en investering i företagets utveckling.

Om du tycker att det är svårt att jobba med utvecklingen i ditt företag på egen hand så ska du kolla in “Din egen rådgivare”. Vi har fått ett uppdrag från Tillväxtverket och tack vare finansiering från Europeiska Unionen kan du få företagscoachning och rådgivning helt kostnadsfritt!

Läs mer om hur du ansöker här

Ha en härlig vecka!

 

Linnea Gibbs, Affärskompetens
linnea.gibbs@affarskompetens.se

 

Vill du ta ett grepp om hur du kan jobba smartare och mer effektivt? 

Vi hjälper dig att hitta vart i ditt företag du kan göra förändringar för att spara tid.