Vilka prenumeranter vill du ha på ditt nyhetsbrev? Jo, de som har de problem eller de behov du hjälper till att lösa i ditt företag och som är villiga att betala för att få det löst. Men hur vet du vilka de är? Ingen fara, det behöver du inte. Låt dem hitta dig istället genom att erbjuda dem något kostnadsfritt som löser en del av deras problem. En digital giveaway som de kan ladda ner i utbyte mot sin e-postadress. 

Här får du fem tips för att skapa en giveaway som attraherar rätt person som prenumeranter på ditt nyhetsbrev.  

1. Identifiera vad dina kunder har problem eller behov idag 
Innan du kan locka rätt prenumeranter till ditt nyhetsbrev måste du förstå deras aktuella problem eller behov. Har du kunder redan idag så vet du vilka problem de har eller vilka behov du hjälper till med. Utgå från den kunskapen när du gör den här listan. Vad har de sagt till dig? Vad ondgör de sig över eller vad väcker frågor i deras vardag? Om det är lättare, tänk på en specifik kund och ert senaste samtal. Vad kom upp då? 

Gör en lista över problemen. Det kan vara enstaka ord eller längre beskrivningar av respektive problem.  
Ju bättre du ramar in problemen desto lättare kommer du ha att attrahera rätt prenumeranter på ditt nyhetsbrev.

2. Välj ut ett problem eller en del av ett problem som matchar något du hjälper till med i ditt företag 
Nu när du har en djupare insikt i dina kunders behov är det dags att välja ett specifikt problem eller en del av ett problem som relaterar till din affärsverksamhet. Detta steg handlar om att finna en perfekt koppling mellan dina produkter eller tjänster och de utmaningar dina kunder står inför. Här uppstår magin i att attrahera rätt personer – de dras till rubriken på din giveaway eftersom de har precis det behovet.   

 

3. Skapa en digital giveaway där de får tips, inspiration eller verktyg för att komma ett par steg närmare lösningen 
För att attrahera potentiella prenumeranter måste du erbjuda något värdefullt i utbyte mot deras e-postadress. Skapa en engagerande och användbar digital giveaway såsom en guide, en checklista eller en miniföreläsning. Se till att innehållet är direkt kopplat till det problem eller behov du valde i föregående steg och ge dem konkreta steg för att närma sig en lösning.

När du har kommit fram till innehållet så skriv minst fem olika rubriker för att hitta den bästa. Rätt rubrik är avgörande för att just dina potentiella kunder ska uppmärksamma den. Rubriken ska tydligt signalera värdet för mottagaren – vad är det för problem du löser eller vilken nytta får de av din giveaway? 

Håll dig kort och koncis. En kortfattad och lättläst guide på fem sidor är mer värdeskapande än en e-bok på 50 sidor. Tänk på att även om din giveaway är kostnadsfri så betalar personen med sin tid, uppmärksamhet och fokus.  

4. Sätt upp tekniken för att sprida den i utbyte mot e-postadress 
Nu är det dags att implementera den tekniska aspekten av din prenumerationsprocess. Använd ett pålitligt e-postmarknadsföringsverktyg för att skapa ett anmälningsformulär där prenumeranter kan ange sina e-postadresser i utbyte mot att få tillgång till din digitala giveaway.  

Har du ett CRM-system så kan det finnas funktionalitet för nyhetsbrev i det. Annars kan du kolla in Paloma eller Get a newsletter om du vill ha ett svenskt system eller Mailerlite om du vill ha ett system med fler integrationer till andra system.  Se till att formuläret är tydligt synligt på din webbplats och optimerat för konvertering. 

5. Sprid din digitala giveaway i alla kanaler 
För att nå din målgrupp måste du aktivt marknadsföra din digitala giveaway. Dela den på dina sociala medier-plattformar, skriv blogginlägg som introducerar problemet och erbjuder din giveaway som lösning, skapa övertygande e-postmeddelanden och använd dig av annonsering om det är lämpligt för din målgrupp. Ju bredare och mer riktade dina marknadsföringsinsatser är, desto större är chansen att locka rätt prenumeranter till ditt nyhetsbrev. 

Genom att följa dessa fem steg kommer du att kunna bygga en prenumerantlista som består av personer som verkligen är intresserade av dina produkter eller tjänster. Genom att erbjuda värdefullt innehåll och fokusera på att lösa deras problem kommer du att skapa en starkare koppling med dina prenumeranter och öka chanserna för långsiktiga affärsrelationer.

Jill Nyqvist, Affärskompetens
jill.nyqvist@affarskompetens.se

 

Är du nyfiken på att upptäcka fördelarna som digital marknadsföring kan ge ditt företag?

Då ska du anmäla dig till Korta och konkreta kurser hos oss – helt kostnadsfritt!